Solberg Mek. Verksted AS

HISTORIEN

1979

Solberg Mek. Verksted AS vart starta av Johan O. Solberg. I starten leigde han lokalar i bedrifta til Dagfinn Riple i Rymledalen på Hatland. Primære arbeidsoppgåver var service/rep. av lastebiler og traktor. Kona Kari tok seg av kontorarbeidet. Alt frå starten av stod det heilt klart for Kari og Johan, og skapa en ny servicebedrift var einstydande med god kvalitet på arbeidet, høg servicegrad, og rette prisar på oppdraga. En fornøyd kunde kjem tilbake for nye oppdrag, det var denne dynamikken som skulle bygga opp bedrifta.

1979

Solberg Mek. Verksted AS vart i starta av Johan O. Solberg. I starten leigde han lokalar i bedrifta til Dagfinn Riple i Rymledalen på Hatland. Primære arbeidsoppgåver var service/rep. av lastebiler og traktor. Kona Kari tok seg av kontorarbeidet. Alt frå starten av stod det heilt klart for Kari og Johan, og skapa en ny servicebedrift var einstydande med god kvalitet på arbeidet, høg servicegrad, og rette prisar på oppdraga. En fornøyd kunde kjem tilbake for nye oppdrag, det var denne dynamikken som skulle bygga opp bedrifta.

1981

Det vart beslutta og byggja en verkstadshall på 300m2 på heimegarden på Solberg.

1982

Et skreddarsydd bygg for serviceoppdrag på tunge kjøretøy stod klart i 1982. Noko som var kjærkomme etter år med tungvint utstyr og mykje slit.

1983

Godkjent av Statens Vegvesen.

1984

Det starta slik at en Osterøy bonde skulle kjøpa seg traktor og Johan skulle væra med som rådgjevar. Det var Fendt dei “såg på“, men det var ikkje snakk om kjøp utan at Johan var forhandlar og på tok seg serviceoppdraget. Johan blir Fendt forhandlar. Han forhandlar også Nøstet kjettingar og Sønnak batteri.

1988

Å væra forhandlar medførte en vesentlig auking av arbeidsmengde med sal av traktorer og landbruksutstyr, så i 1988 ble det tilsett en mann til i 100 % stilling. Forhandlar også av Same traktor.

1990

Forhandlar også av Lamborghini og Zetor, samt anna utstyr som Rekord gjødselutstyr, Dalen produkta, Lyng triangel, Foss Eik traktorhenger, skogsmaskiner og Rye skuffe.

1994

Stod en ny hall på 150m2 ferdig ved sidan av den første. Det var spesielt småtraktorer og småbiler som skulle få plass her. Denne hallen har ikkje grav, men løftebukk. Solberg Mek. Verksted AS blei også leverandør av Tess-produkta og laga hydrauliske slangar etter behov.

1995

Arbeidstokken aukas igjen, og hallen er knapt tatt i bruk før plassen er for liten.

1996

Planlegging av nytt bygg starter. Et bygg som kunne gå inn i år 2000 som topp moderne og utfyller alle nye krav som arbeidsmiljø, avfallshandtering, Eu kontroll og kvalitetssikring.

1997

Ny verkstadhall står ferdig, med kantine, garderobar, kontor og kunderom. En miljøvennlig bedrift som utfyller alle krav.

1998

Sal av Husqvarna Skog og Hage produkter.

1999

20 år. Hadde stort jubileumsfest med 200 gjester i de nye lokala.

Avisutklipp fra 20 års-jubileumet

2003

Roy Solberg, son til Kari og Johan kjem inn i bedrifta. Han overtar ansvaret for tunge kjøretøy, og etter dette har reparasjonar av lastebiler og hengarar auka for kvert år.

2004

Ennå eit nytt traktor merke kom på plass, nemlig Deutz Fahr, så nå er her Deutz Fahr, Zetor, Same, Lamborghini og Iseki. Alle frå same importør. Nemlig H.C. Petersen Norge AS.

2005
2006

Leverandør for Honda grasklipparar, snøfresar og aggregat.

2006
2007

Utviding av ute areala. Plassen vart for liten, så etter utvidinga vart det god plass både til biler som skal til reparasjon og til dei som er ferdige.

2008

Avtale inngåas med Pro- Flex på hydraulikk slangar og koplingar.

2009

30 år jubileum, alle tilsette fekk oppleva ein langweekend i Paris.

2010

Anne Lise Solberg, dottera til Kari og Johan kjem inn i bedrifta. Ho skal jobbe med markedsføring, delelager, fakturering og andre administrative oppgaver. No er 2 av dei tre barna til Kari og Johan aktive i bedrifta.

2011

No er me 7 tilsette på 100 %, 3 deltid samt til tider inn leigd arbeidskraft. Solberg Mek. Verkstad AS er ei bedrift i stadig utvikling og god vekst.

2015

er det igjen tid for utviding. Det blir no oppført eit flott lagerbygg med stor utstillingshall. I tillegg til nytt kundemottak og større kontor lokaler.

2019

feirer 40 års jubileum og 15 ansatte. Kari pensjonerer seg, Johan jobber som han selv ønsker.

2020

Sweeptech blir etablert som datterselskap. Sweeptech skal selge blant annet elektriske kostemaskiner fra Boschung